Nettmagasinet

Tjene penger med trading og investering

Dersom du er ute etter å tjene store penger på nett, kan du glemme det meste andre og satse på trading eller investering. Siden dette er aktiviteter som i dag utføres via nettet, er også dette en måte å tjene penger på internett.

Trading og investering

Hva er investering og trading, og hva er forskjellen?

Å investere og trade handler begge deler om å bruke penger til å tjene mer penger. Hvis vi snakker om pengeplasseringer som har en litt lengre tidshorisont vil det gjerne være snakk om en investering, mens hyppige kjøp og salg ofte kalles for trading.

Hvordan investere og trade på internett

Det finnes mange muligheter, og det er ulike nivåer av både risiko og mulig avkastning. Hvis du vil tjene svært mye penger på kort tid, må du også ta stor risiko og samtidig være villig til å tape penger. Den mest risikable investeringen er å handle med lånte penger: Du kan da tjene utrolig mye, men taper du vil du ikke bare tape det du har investert men også få en gjeld i tillegg. Dette kalles gearing og anbefales kun for de som fullt ut forstår risikoen.

Muligheter innen investering/trading på nett:

  • Aksjehandel. Mange har erfaringer med aksjehandel, og kanskje har du allerede muligheten til å handle aksjer gjennom nettbanken din. Alternativt kan man benytte en mer spesialisert nettmegler og da får man gjerne også flere muligheter samt en billigere handelsløsning. Prøv Plus500 som er en god og gebyrfri nettmegler med mange muligheter innen aksjehandel. Her kan du handle i norske og utenlandske aksjer, samt i utvalgte råvarer, valuta, CFD, børsomsatte fond og andre instrumenter.
  • Valutahandel. Å handle valuta går ut på å kjøpe og selge forskjellige valutaer (kalles et valutapar eller valutakryss), for eksempel kan du kjøpe euro ved å betale med norske kroner. Etter en stund vil valutakursen mellom EUR/NOK svinge, og dette gir deg muligheter til å tjene penger. Bruk en valutamegler når du handler på nett, prøv for eksempel EasyMarkets som er god nettmegler som tilbyr handel med valuta og råvarer.
  • Sosial trading. Få avkastning på å kopiere andre tradere i markedet. Den største tjenesten innen sosial trading heter eToro, og er en tjeneste hvor flere millioner tradere holder til (deriblant mange norske brukere). Her kan du søke og finne frem til tradere som har hatt bra avkastning tidligere, og du kan kopiere de du ønsker. Finn gjerne en trader som har en risiko-filosofi du selv liker. Sosial trading med eToro er en rask måte å komme inn i trading på, siden du kommer i kontakt med andre som også er interessert i trading og som kanskje kan lære deg mer om hvordan man gjør en god trade. Du kan følge hvem som helst i nettverket, og lære av å observere hva andre gjør når de både tjener og taper penger. Lærerikt, morsomt og forhåpentligvis også berikende!
  • Opsjonshandel. Her er en mulighet for den risikovillige! Opsjoner gir deg en rett, men ikke en plikt, til å kjøpe et underliggende instrument. Det eneste som er vanskeligere i opsjonshandel er terminologien. Ord som call, put, strangles, og straddles kan være forvirrende, men når man har lært seg hva disse betyr er det like enkelt som for eksempel aksjehandel. Dette innebærer avasert trading som kun passer erfarne aktører.
Tjene penger på internett

Hvordan tjene penger på internett fra Norge

Her er en tilnærmet komplett oversikt over måter å tjene penger på internett. I listen finner du kun ting som vil fungere fra Norge. Få en ekstra inntekt eller en til og med noe som du kan bli rik av! Mye du kan tjene på her!

Starte egen nettbutikk

Starte egen nettbutikk

Det er mange måter å starte nettbutikk på. Finn ut hvordan du kan starte en nettbutikk helt uten å kjøpe inn egne varer.

Dropshipping på nett

Dropshipping: Å selge andres varer

Dropshipping den rimeligste måten å drive nettbutikk på. Dette er også en veldig grei måte å gjøre det på, som eliminerer mange vanlige problemer.

Apps: Hvordan lage apps

Lage apps og tjene penger på app-utvikling

I Norge er det flere som har blitt millionærer på å utvikle apps (applikasjoner) til mobiltelefoner, smart-telefoner, nettbrett og operativsystemer.

Skrivejobber / oversettelser

Skrivejobber og å tjene penger på oversettelser

Tjen penger på å bruke tastaturet! Få betalt for å skrive artikler for andre firmaer, eller oversette tekster. Du trenger ikke noen spesiell utdanning, og dersom du er gjennomsnittlig flink til å skrive eller kan to språk, er dette en mulig kilde til inntekt.

Selge bilder på nett

Kan man tjene penger på å selge bilder på nett?

Her er en rask vei til ekstra inntekt: Du har sikkert allerede mange bilder som du selv har fotografert. Nå kan du selge disse bildene og tjene penger hver eneste gang noen bruker ditt bilde!

Blogg-penger: Tjene på blogging

Blogg deg rik? Slik tjener du penger på blogging

Det er mange i Norge som tjener penger på bloggen sin. De fleste norske bloggere tjener ikke så veldig mye, men det er likevel en del som lever av inntekter fra blogging. Med en populær blogg i Norge kan du garantert tjene penger, de mest populære tjener flere hundre tusen kroner!

Spørreundersøkelser

Spørreundersøkelser på nett

Er det mulig å tjene penger på spørreundersøkelser på nett? Prøv selv med noen betalte spørreundersøkelser og finn ut om dette kan være noe for deg.

Tjene penger
Akkurat nå besøkende fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Fredrikstad, Kristiansand, Porsgrunn, ukjent. Innholdet på dette nettstedet er beskyttet av Loven om opphavsrett. Kopiering ikke tillatt. Koblinger til andre sider er utenfor vårt ansvarsområde. Vi gjør oppmerksom på at cookies kan bli brukt for å gi en bedre brukeropplevelse. NettMagasinet bistår ikke med rådgiving eller assistanse.