Nettmagasinet

Starte egen nettbutikk

Det er mange måter å starte nettbutikk på. Finn ut hvordan du kan starte en nettbutikk helt uten å kjøpe inn egne varer.

Starte egen nettbutikk

Å starte nettbutikk har blitt vanlig, og det er ikke lenger vanskelig å etablere en butikk på nett. Det krever kun en rimelig butikkløsning (eller gratis dersom du selv har datakunnskaper og kan litt programmering).

Vi har alle hørt historier om nordmenn som har startet berømte nettbutikker og tjent millioner av kroner. De tjener ikke bare på å selge varer i butikken, men noen har også solgt selve nettbutikken til andre og på den måten fått en milliongevinst.

For noen er en nettbutikk en mulighet til en ekstra inntekt, men andre starter butikk på nett i håp om å bli rik. Begge deler kan være mulig. Start med å finne en nisje, eller kanskje ønsker du et bredt sortiment.

To måter å drive nettbutikk:

  1. Eget varelager: Kjøpe inn alle varer selv, og selge fra eget lager. Dette innebærer høy risiko, ettersom det ikke er sikkert at du klarer å selge alle varene du har kjøpt med fortjeneste. Dessuten vil det være svært dyrt å holde eget varelager dersom du skal ha mange varer i butikken. Dette er den vanskelige, dyre og risikable måten å starte nettbutikk på.
  2. Dropshipping: En mindre risikabel måte å starte nettbutikk på, og dessuten langt lavere kostnader! Hvis du skal ha få varer, kan du kjøpe inn alle varene selv, men dersom du ønsker en nettbutikk som har tusenvis av varer er det mer praktisk å benytte seg av avtaler i dropshipping. Les mer om dropshipping

De fleste som starter nettbutikk velger en kombinasjon av eget varelager og dropshipping. I begynnelsen vil det som regel være en overvekt av dropship-varer i sortimentet.

Vanlige spørsmål om å starte nettbutikk

Den som skal starte nettbutikk har kanskje mange spørsmål. Her er noen vanlige spørsmål for den som skal starte nettbutikk.

Er det vanskelig å lage nettbutikk?

Nei, ikke nødvendigvis. Det finnes gratis programvare som fungerer utmerket for den som er litt datakyndig (du trenger ikke være nerd eller programmerer for å få til dette / det er ganske enkelt å installere et ferdig nettbutikk-skript). Hvis du trenger assistanse finnes det også tjenester som kan hjelpe deg, og ferdige løsninger. Det finnes mange tips om dette på nettet, se for eksempel disse tipsene om å lage nettbutikk.

Må jeg betale skatt av det jeg selger?

Ja, i de fleste tilfeller både skatt og merverdiavgift. Unntakene er for eksempel det som går inn under hobbyvirksomhet, men dette krever lav omsetning og at inntektene kun er tilstrekkelig til å dekke utgiftene.

Må jeg ha egen regnskapsfører?

Du kan føre regnskap selv, eller overlate arbeidet til en regnskapsfører. Hvis omsetningen overstiger en viss sum (høyt beløp på flere millioner) eller du har mange ansatte, så må du også ha revisor.

Kan du bli rik på å starte en nettbutikk?

Nei.

Er det sant at man ikke kan bli rik på nettbutikk?

Nei.

Hvor mye kan du tjene på å drive nettbutikk?

Mer eller mindre enn 11.362 kroner i måneden.

Må jeg ha designer, programmerer, ansatte, selgere, medarbeidere, lagermedarbeider, utvikler, ...?

Du kan benytte deg av freelancere eller ansette noen. Et annet alternativ er å legge ut arbeidsoppgaver på anbud. Dette kan du gjøre mange forskjellige steder på nett.

Må jeg ha eget varelager?

Nei, du trenger ikke kjøpe inn egne varer. Benytter du en dropshipper kan du selge varene direkte fra fabrikk, og du trenger ikke ha egne varer, ikke eget lager, og så videre.

Tjene penger på internett

Hvordan tjene penger på internett fra Norge

Her er en tilnærmet komplett oversikt over måter å tjene penger på internett. I listen finner du kun ting som vil fungere fra Norge. Få en ekstra inntekt eller en til og med noe som du kan bli rik av! Mye du kan tjene på her!

Trading og investering

Tjene penger med trading og investering

Dersom du er ute etter å tjene store penger på nett, kan du glemme det meste andre og satse på trading eller investering. Siden dette er aktiviteter som i dag utføres via nettet, er også dette en måte å tjene penger på internett.

Dropshipping på nett

Dropshipping: Å selge andres varer

Dropshipping den rimeligste måten å drive nettbutikk på. Dette er også en veldig grei måte å gjøre det på, som eliminerer mange vanlige problemer.

Apps: Hvordan lage apps

Lage apps og tjene penger på app-utvikling

I Norge er det flere som har blitt millionærer på å utvikle apps (applikasjoner) til mobiltelefoner, smart-telefoner, nettbrett og operativsystemer.

Skrivejobber / oversettelser

Skrivejobber og å tjene penger på oversettelser

Tjen penger på å bruke tastaturet! Få betalt for å skrive artikler for andre firmaer, eller oversette tekster. Du trenger ikke noen spesiell utdanning, og dersom du er gjennomsnittlig flink til å skrive eller kan to språk, er dette en mulig kilde til inntekt.

Selge bilder på nett

Kan man tjene penger på å selge bilder på nett?

Her er en rask vei til ekstra inntekt: Du har sikkert allerede mange bilder som du selv har fotografert. Nå kan du selge disse bildene og tjene penger hver eneste gang noen bruker ditt bilde!

Blogg-penger: Tjene på blogging

Blogg deg rik? Slik tjener du penger på blogging

Det er mange i Norge som tjener penger på bloggen sin. De fleste norske bloggere tjener ikke så veldig mye, men det er likevel en del som lever av inntekter fra blogging. Med en populær blogg i Norge kan du garantert tjene penger, de mest populære tjener flere hundre tusen kroner!

Spørreundersøkelser

Spørreundersøkelser på nett

Er det mulig å tjene penger på spørreundersøkelser på nett? Prøv selv med noen betalte spørreundersøkelser og finn ut om dette kan være noe for deg.

Tjene penger
Akkurat nå besøkende fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Fredrikstad, Kristiansand, Porsgrunn, ukjent. Innholdet på dette nettstedet er beskyttet av Loven om opphavsrett. Kopiering ikke tillatt. Koblinger til andre sider er utenfor vårt ansvarsområde. Vi gjør oppmerksom på at cookies kan bli brukt for å gi en bedre brukeropplevelse. NettMagasinet bistår ikke med rådgiving eller assistanse.