Nettmagasinet

USA kart som hjelper deg å forstå amerikanere

USA har 50 stater, men her er noen kart av USA som er litt annerledes enn de du kanskje har sett tidligere. Se og forstå USA på en ny måte med disse amerikanske kartene.

Hvem er best betalt i USA?

Vi starter med et kart som viser hvilke offentlige yrker som er best betalt i de forskjellige statene i USA.

Kilde: deadspin.com

Befolkning og befolkningstetthet

Hvis verdens befolkning bodde i én by, hvor stor ville denne byen vært hvis befolkningstettheten var tilsvarende som...

Kilde: persquaremile.com

7000 elver renner ut i Mississippi-elven!

Her er et kart som viser alle elvene som renner ut i Missisippi-elven.

Kilde: Reddit.com

USA på månen

Hva om USA ikke hadde vært på jorden, men faktisk på månen? Da ville det tatt opp så mye plass:

Kilde: Reddit

Test deg selv: Stater i USA

En morsom quiz! Kan du navnet på alle statene i USA? Test deg selv og prøv å sette navn på de ulike statene.

Hint: Dersom du ikke husker navnet på alle statene i USA, se kartet helt nederst på denne siden!

USAs stater: Opprinnelse til navnene

Kanskje dette kan hjelpe deg med test-deg-selv oppgaven ovenfor. USA har 50 stater, men hvor kommer egentlig navnene til disse statene fra? Her er et kart som viser hvilken opprinnelse navnene til statene i USA har.

Kilde: Wikipedia

Hvor bor folk i USA?

USA har omtrent 315 millioner innbyggere, men hvor bor alle sammen? Dette kartet av USA viser befolkningstettheten rundt omkring i amerika:

Kilde: Wikipedia.org

Fakta om USA

USA som på det offisielle heter Amerikas forente stater (eller på engelsk United States of America) er som du sikkert vet en forbundsrepublikk i Nord-Amerika.

USA består av delstater, se kartet nedenfor for geografisk plassering og grenser mellom statene. Hovedstaten er District of Columbia, eller Washington, D.C. som mange bedre kjenner den som. I tillegg består USA av en rekke mindre territorier, det er bare 48 av delstatene som ligger innenfor den kontinentale grensen av USA.

USA grenser til Canada i nord og Mexico i sør.

Arealet til USA er på 9,8 millioner kvadratkilometer. Selv om dette er stort (tredje største i verden), er det fortsatt mindre enn Canada (nest størst) og Russland (største land i verden målt i utstrekning). USA er omtrent på størrelse med Kina, bare litt større.

Hvor mange bor i USA? Tallet i dag er på cirka 315 millioner mennesker, og det er kun i Kina og India det bor flere mennesker.

USA bestod opprinnelig av 13 kolonier, disse rev seg løs fra Storbritannia i 1776, og på 1800-tallet begynte de å eksapndere vestover. I tillegg var det mange som søkte lykken i USA, og mange fra Europa innvandret hit, en innvandring som fortsetter den dag i dag. Denne masseinnvandringen har gjort USA til et land med mange forskjellige kulturer, religioner og folkeslag.

USA er en supermakt som dominerer verden innen både film, musikk og annen kultur, i tillegg til at de er ledende på mange teknologiske områder. De er også kjent som verdens ledende økonomiske og militære makt.

USAs 50 stater

Kilde: Wikipedia.org

Eksport: Hva land eksporterer

Eksport: Dette eksporterer forskjellige land

Lurer du på hva forskjellige land rundt om i verden eksporterer? Her er kart som viser en grafisk fremstilling av viktigste eksportvarer for de forskjellige land i verden, inkludert Asia, Afrika, Euroa, Amerika og Australia.

Kinesisk Europakart

Kinesisk Europakart: Hva kinesere kaller europeiske land

Kina er et språk de fleste nordmenn ikke forstår. Selv om vi oversetter det til vårt eget språk eller til engelsk så er det fortsatt ganske uforståelig. Norge på kinesisk er Move Prestige på engelsk!

Kart: Verdens befolkning

Kart: Verdens befolkning

Her er noen kart som viser verdens befolkning på en ny måte. Ett kart viser inndelingen med 1 milliard mennesker i hver sone. Se også hvor folk bor i forhold til breddegrader og lengdegrader på jorden.

Kaffe: Her drikkes det mest kaffe

Kaffe kartet: Norge i verdenstoppen!

Hvilke land i verden drikker mest kaffe? Her er et kart som viser at Norge ligger i verdenstoppen på kaffe-konsum. Hvor mye kaffe drikker du? Om du trikker mellom 6,8 til 12 kilo kaffe i året, ligger du innenfor gjennomsnittet.

Sex på kart: Seksuell debut

Sex kartet: Når debuterer vi?

Norge er ett av de landene hvor man begynner tidligst med sex, ifølge dette kartet. Her ser vi at Norge, Danmark, Sverige, Finland, Island, Portugal og Bulgaria er først ut med seksuell debut.

Alkohol og alkoholkonsum

Alkoholkonsum og populære drikker rundt om i verden

Her er noen kart fra Verdens Helseorganisasjon (WHO) som viser alkoholkonsum og hva som er de mest populære drikkene rundt om i verden.

Flagg til alle land i verden

Flagg: Alle lands flagg i verden i ett kart!

Her er et flott kart som viser alle land i verden farget i deres eget nasjonalflagg. Flott kart som hjelper deg å skille mellom enkelte land, selv om flaggene til de minste landene kanskje blir vanskelig å se i dette kartet.

Kart: Befolkning

Kart: Befolkning og befolkningsvekst

Her er et kart som får deg til å tenke på befolkning og befolkningsvekst: Innenfor denne sirkelen på kartet er det flere mennesker som lever, enn utenfor. Dette er altså jordens mest befolkede område.

Tjene penger
Akkurat nå besøkende fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Fredrikstad, Kristiansand, Porsgrunn, ukjent. Innholdet på dette nettstedet er beskyttet av Loven om opphavsrett. Kopiering ikke tillatt. Koblinger til andre sider er utenfor vårt ansvarsområde. Vi gjør oppmerksom på at cookies kan bli brukt for å gi en bedre brukeropplevelse. NettMagasinet bistår ikke med rådgiving eller assistanse.