Nettmagasinet

Etternavn: Mest brukte navn i Europa

Her er et morsomt kart som viser de mest brukte etternavn i hele Europa. Som du ser er Hansen på topp i Norge, mens Andersson troner øverst i Sverige, og Jensen i Danmark.

Navnestatistikk i Europa:

Kartet er hentet fra Reddit.

Vi har sjekket opp at etternavnet for Norge i hvert fall er riktig i kartet. Hansen er det mest brukte etternavn i Norge i følge SSB, de har en liste over de mest brukte etternavn, og her er topp 10 mest brukte etternavn i Norge:

Nr Navn Antall (i Norge):

1 Hansen 53948
2 Johansen 50698
3 Olsen 50182
4 Larsen 38298
5 Andersen 37401
6 Pedersen 35561
7 Nilsen 35178
8 Kristiansen 23716
9 Jensen 23203
10 Karlsen 21504

10 mest brukte etternavn i verden

Her er en liste over de ti mest brukte etternavnene i verden:

  • 1. Li / Lee - over 100 millioner mennesker
  • 2. Zhang - over 100 millioner mennesker
  • 3. Wang - over 93 millioner mennesker
  • 4. Nguyen - over 36 millioner mennesker
  • 5. Garcí­a - over 10 millioner mennesker
  • 6. Gonzã¡lez - over 10 millioner mennesker
  • 7. Hernã¡ndez - over 8 millioner mennesker
  • 8. Smith - over 4 millioner mennesker
  • 9. Smirnov - over 2.5 millioner mennesker
  • 10. Müller - over millioner mennesker
Eksport: Hva land eksporterer

Eksport: Dette eksporterer forskjellige land

Lurer du på hva forskjellige land rundt om i verden eksporterer? Her er kart som viser en grafisk fremstilling av viktigste eksportvarer for de forskjellige land i verden, inkludert Asia, Afrika, Euroa, Amerika og Australia.

Kinesisk Europakart

Kinesisk Europakart: Hva kinesere kaller europeiske land

Kina er et språk de fleste nordmenn ikke forstår. Selv om vi oversetter det til vårt eget språk eller til engelsk så er det fortsatt ganske uforståelig. Norge på kinesisk er Move Prestige på engelsk!

Kart: Verdens befolkning

Kart: Verdens befolkning

Her er noen kart som viser verdens befolkning på en ny måte. Ett kart viser inndelingen med 1 milliard mennesker i hver sone. Se også hvor folk bor i forhold til breddegrader og lengdegrader på jorden.

Kaffe: Her drikkes det mest kaffe

Kaffe kartet: Norge i verdenstoppen!

Hvilke land i verden drikker mest kaffe? Her er et kart som viser at Norge ligger i verdenstoppen på kaffe-konsum. Hvor mye kaffe drikker du? Om du trikker mellom 6,8 til 12 kilo kaffe i året, ligger du innenfor gjennomsnittet.

Sex på kart: Seksuell debut

Sex kartet: Når debuterer vi?

Norge er ett av de landene hvor man begynner tidligst med sex, ifølge dette kartet. Her ser vi at Norge, Danmark, Sverige, Finland, Island, Portugal og Bulgaria er først ut med seksuell debut.

USA kart: Amerika på nytt

USA kart som hjelper deg å forstå amerikanere

USA har 50 stater, men her er noen kart av USA som er litt annerledes enn de du kanskje har sett tidligere. Se og forstå USA på en ny måte med disse amerikanske kartene.

Alkohol og alkoholkonsum

Alkoholkonsum og populære drikker rundt om i verden

Her er noen kart fra Verdens Helseorganisasjon (WHO) som viser alkoholkonsum og hva som er de mest populære drikkene rundt om i verden.

Flagg til alle land i verden

Flagg: Alle lands flagg i verden i ett kart!

Her er et flott kart som viser alle land i verden farget i deres eget nasjonalflagg. Flott kart som hjelper deg å skille mellom enkelte land, selv om flaggene til de minste landene kanskje blir vanskelig å se i dette kartet.

Tjene penger
Akkurat nå besøkende fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Fredrikstad, Kristiansand, Porsgrunn, ukjent. Innholdet på dette nettstedet er beskyttet av Loven om opphavsrett. Kopiering ikke tillatt. Koblinger til andre sider er utenfor vårt ansvarsområde. Vi gjør oppmerksom på at cookies kan bli brukt for å gi en bedre brukeropplevelse. NettMagasinet bistår ikke med rådgiving eller assistanse.