Nettmagasinet

Kinesisk Europakart: Hva kinesere kaller europeiske land

Kina er et språk de fleste nordmenn ikke forstår. Selv om vi oversetter det til vårt eget språk eller til engelsk så er det fortsatt ganske uforståelig. Norge på kinesisk er Move Prestige på engelsk!

Se på dette kartet, dette er hva kinesere kaller de ulike landene i Europa (oversatt fra kinesisk til engelsk):

Kilde: http://www.haohaoreport.com/l/41985

 • Norge = Move Prestige = Flytte prestisjen
 • Sverige = Very Lucky Soliders = Veldig heldige soldater
 • Danmark = Red Wheat = Rød hvete
 • Tyskland = Moral-land: Moralsk land
 • Italia = Meaning Big Profit: Betyr stor profitt
 • Tyrkia: Earth Ear It's: Jorden øre det er

Kinesisk språk

Kinesisk er et språk som inbefatter talespråket mandarin, og «kinesisk» brukes da synonymt med mandarin.

Språket skrives med kinesiske skrifttegn (hanzi-tegn) og snakkes og skrives av omtrent 20 prosent av verdens befolkning (morsmål).

 • Standard kinesisk er det offisielle språket i Kina og Taiwan, i tillegg til å være ett av fire offisielle språk i Singapore, og ett av de seks offisielle språk i FN.
 • Seks og tolv språkgrupper innenfor Kina.
 • Dialektforskjellene relativt små i Nord-Kina, mens i sør er språkforskjellene ofte så store at de er gjensidig uforståelige.
 • Største språkgruppene er mandarin (1 000 millioner), wu (90 millioner), kantonesisk (ca. 80 millioner).
 • En stor forskjell mellom kinesisk språk og de indoeuropeiske er at kineserene klarere skiller mellom skriftspråk (wén), og talespråk (yǔ). Dette skillet nedfeller seg i ordene for skrevne ord (zì) og talte ord (huá).
 • En interessant forskjell er at mens norsk regnes som ett talespråk med flere varianter av skriftsspråket, regnes kinesisk som mange forskjellige talespråk men med ett felles skriftspråk.
Eksport: Hva land eksporterer

Eksport: Dette eksporterer forskjellige land

Lurer du på hva forskjellige land rundt om i verden eksporterer? Her er kart som viser en grafisk fremstilling av viktigste eksportvarer for de forskjellige land i verden, inkludert Asia, Afrika, Euroa, Amerika og Australia.

Kart: Verdens befolkning

Kart: Verdens befolkning

Her er noen kart som viser verdens befolkning på en ny måte. Ett kart viser inndelingen med 1 milliard mennesker i hver sone. Se også hvor folk bor i forhold til breddegrader og lengdegrader på jorden.

Kaffe: Her drikkes det mest kaffe

Kaffe kartet: Norge i verdenstoppen!

Hvilke land i verden drikker mest kaffe? Her er et kart som viser at Norge ligger i verdenstoppen på kaffe-konsum. Hvor mye kaffe drikker du? Om du trikker mellom 6,8 til 12 kilo kaffe i året, ligger du innenfor gjennomsnittet.

Sex på kart: Seksuell debut

Sex kartet: Når debuterer vi?

Norge er ett av de landene hvor man begynner tidligst med sex, ifølge dette kartet. Her ser vi at Norge, Danmark, Sverige, Finland, Island, Portugal og Bulgaria er først ut med seksuell debut.

USA kart: Amerika på nytt

USA kart som hjelper deg å forstå amerikanere

USA har 50 stater, men her er noen kart av USA som er litt annerledes enn de du kanskje har sett tidligere. Se og forstå USA på en ny måte med disse amerikanske kartene.

Alkohol og alkoholkonsum

Alkoholkonsum og populære drikker rundt om i verden

Her er noen kart fra Verdens Helseorganisasjon (WHO) som viser alkoholkonsum og hva som er de mest populære drikkene rundt om i verden.

Flagg til alle land i verden

Flagg: Alle lands flagg i verden i ett kart!

Her er et flott kart som viser alle land i verden farget i deres eget nasjonalflagg. Flott kart som hjelper deg å skille mellom enkelte land, selv om flaggene til de minste landene kanskje blir vanskelig å se i dette kartet.

Kart: Befolkning

Kart: Befolkning og befolkningsvekst

Her er et kart som får deg til å tenke på befolkning og befolkningsvekst: Innenfor denne sirkelen på kartet er det flere mennesker som lever, enn utenfor. Dette er altså jordens mest befolkede område.

Tjene penger
Akkurat nå besøkende fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Fredrikstad, Kristiansand, Porsgrunn, ukjent. Innholdet på dette nettstedet er beskyttet av Loven om opphavsrett. Kopiering ikke tillatt. Koblinger til andre sider er utenfor vårt ansvarsområde. Vi gjør oppmerksom på at cookies kan bli brukt for å gi en bedre brukeropplevelse. NettMagasinet bistår ikke med rådgiving eller assistanse.