Nettmagasinet

Vold i parforhold: 40% er vold mot menn

Det er et stort fokus på vold i parforhold, men en svært liten grad av dette er rettet mot vold menn. Omfanget av problemet er omfattende, men menn som er offer for kvinnelig vold får ikke alltid den sympati og hjelp de fortjener.

Når det snakkes om vold i parforhold, tenker man ofte på menn som syndebukken, og kvinnen eller barn som offeret. Dette er et helt feil bilde av virkeligheten: 40% av vold i parforhold rammer menn.

Vold mot menn

Videoen viser til statistikk som forteller at 40% av vold i parforhold rammer menn.

En kommentar på nett som reflekterer over holdningene i samfunnet:

- Gutter lærer fra ung alder at man ikke skal slå jenter (spesielt), samtidig som de lærer at gutter er gutter. Jenter er som blomstre, og gutter skal være tøffe og hardføre. Vi tror at det stort sett bare er kvinner som går igjennom de alvorligste lidelsene når det er vold i et parforhold, selv om mannen er dekket med blåmerker og arr så er det kvinnene som får sympatien. Menn er sterkere og kan ta igjen. Vold er vold.

Kvinner som slår og mishandler menn

Søk på "vold mot menn" i Google, og søkeresultatene gir deg artikler med synsing om temaet fra en og annen blogger og journalist som har lagt merke til at temaet ikke har fått den oppmerksomhet det fortjener.

Søk på "vold mot kvinner" og det første som kommer opp er løsningsorienterte forslag, linker til krisesentre og en mengde organisasjoner som kan hjelpe.

Er det slik som videoen over indikerer: At vi føler en sterk trang til å gripe inn når kvinner blir utsatt av fysisk og psykisk vold av sine mannlige partnere? Og samtidig at vi ler eller rister på hodet av menn som er i samme situasjon.

Interessante fakta

Interessante fakta

Her er noen interessante fakta. En samling unyttig kunnskap, kuriositeter og annet som du kanskje ikke visste.

Lever fra isbjørn kan drepe deg

Lever fra isbjørn kan drepe deg

Du vil dø av å spiser leveren til isbjørn. Mennesker tåler ikke å få i seg så mye vitamin A som finnes i isbjørn-lever.

Honning og bier: Lang holdbarhet?

Honning går ikke ut på dato, men bier er i ferd med å bli utryddet

Honning er som vin: Den blir bedre med alderen. Samtidig ser vi at verdens bier er i ferd med å dø ut. Her er noen interessante fakta om honning og bier.

Tjene penger
Akkurat nå besøkende fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Fredrikstad, Kristiansand, Porsgrunn, ukjent. Innholdet på dette nettstedet er beskyttet av Loven om opphavsrett. Kopiering ikke tillatt. Koblinger til andre sider er utenfor vårt ansvarsområde. Vi gjør oppmerksom på at cookies kan bli brukt for å gi en bedre brukeropplevelse. NettMagasinet bistår ikke med rådgiving eller assistanse.