Nettmagasinet

Interessante fakta

Her er noen interessante fakta. En samling unyttig kunnskap, kuriositeter og annet som du kanskje ikke visste.

Interessante fakta

Kunnskap er makt. Kunnskap er penger.

Kunnskap kan også være unyttig.

Dette visste du kanskje ikke:

  1. Den kritiske truede fuglearten Kakapo har en sterk, behagelig og tiltrekkende lukt som gjør det enkelt for rovdyr å lokalisere den. Derfor er den kritisk truet.
  2. Hvis du spiser lever fra isbjørn, så dør du (på grunn av de store mengdene med vitamin A i isbjørlever, som er av høyere nivåer enn menneske kan håndtere).
  3. Mammuten eksisterte fortsatt når pyramidene ble bygget.
  4. Et kjemikalie som kan kjøpes over disk i USA og flere steder i verden, som kalles for dermatol (basiskt vismutgallat), er påstått fullstendig harmløst (kilde: internett), og kan inntas for å eliminere lukten av avføring. Avføringen til mennesker som bruker produktet vil altså ikke lukte noe i det hele tatt. Bivirkningene er likevel ukjente, og det rapporteres av tilfeller der brukere får misfarget tunge og indre blødninger. Påstått harmløst, ikke harmløst, altså.
  5. Saudi-Arabia importerer kameler fra Australia.
  6. Døde mennesker kan få gåsehud.
  7. En snegle-art som kalles for Abalones har 5 rumpehull.
  8. Giraff-hannen (eller giraffoksen) slår hodet sitt mot urinblæren til hunn-giraffen (giraffkua) til hun begynner å urinere. Hannen vil så smake på urinen for å avgjøre om hunnen er i brunst.
  9. Honning går ikke ut på dato (honning som er over tusen år kan spises). Bier derimot, ser ut til å gå ut på dato: Bier holder på å bli utryddet, og ingen vet hvorfor.
  10. Kvinner som slår: 40% av vold i parforhold er mot menn.
Lever fra isbjørn kan drepe deg

Lever fra isbjørn kan drepe deg

Du vil dø av å spiser leveren til isbjørn. Mennesker tåler ikke å få i seg så mye vitamin A som finnes i isbjørn-lever.

Honning og bier: Lang holdbarhet?

Honning går ikke ut på dato, men bier er i ferd med å bli utryddet

Honning er som vin: Den blir bedre med alderen. Samtidig ser vi at verdens bier er i ferd med å dø ut. Her er noen interessante fakta om honning og bier.

Vold i parforhold

Vold i parforhold: 40% er vold mot menn

Det er et stort fokus på vold i parforhold, men en svært liten grad av dette er rettet mot vold menn. Omfanget av problemet er omfattende, men menn som er offer for kvinnelig vold får ikke alltid den sympati og hjelp de fortjener.

Tjene penger
Akkurat nå besøkende fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Fredrikstad, Kristiansand, Porsgrunn, ukjent. Innholdet på dette nettstedet er beskyttet av Loven om opphavsrett. Kopiering ikke tillatt. Koblinger til andre sider er utenfor vårt ansvarsområde. Vi gjør oppmerksom på at cookies kan bli brukt for å gi en bedre brukeropplevelse. NettMagasinet bistår ikke med rådgiving eller assistanse.